parallax background

Pun Mjesec u Ribama: još jedan krug preispitivanja i uplivavanja u najsuptilnije dijelove unutrašnjeg bića

21. rujna 2021.
međunarodni dan mira
Međunarodni dan mira – „Bolji oporavak za pravedan i održiv svijet“
21. rujna 2021.
umak s gljivama
Proslavite početak jeseni uz bogati umak s gljivama
23. rujna 2021.

 

U noći između ponedjeljka i utorka dočekujemo Pun Mjesec na 28° Riba, čime kreće još jedan krug (od već započetih milijun ove godine, jer nam očigledno nije dosta) preispitivanja, zaokruživanja, uplivavanja u najsuptilnije dijelove svog unutrašnjeg bića, prelijepih emotivnih rolerkostera i umnih banaliza, praćen naravno s najpopularnijim pitanjem ove sezone – Dokle više?

Šalu na stranu, energija s početka godine ima ozbiljan zadatak da nas voza i zavoza, jer je kolektivu dat ozbiljan zadatak – putem iskrenosti se vratiti sebi. Sad i da vam je svejedno, ne možete tako lako pobjeći od sebe. Mjesečevi čvorovi su sredinom prošle godine ulaskom u znak Strijelca i Blizanca ukazivali na važnost razvoja samosvijesti na nivou čovječanstva, ali kako smo navikli da hvatamo zadnji voz, tako će i ova 3 posljednja mjeseca njihovog boravka u ovim znacima biti kuršlus za sve one koji vole hvatati krivine. Buckle up, bit će gusto dok se ne raščisti put do duše.

pun mjesec u ribama

Pun Mjesec u Ribama nas neće štedjeti na emocijama i utišat će um da bismo se jasno mogli čuti. Bez pardona će silovito slamati iluzije i odvajati od očekivanja, vraćanjem starih paterna, obrazaca i šema u kojima naš ego obožava da se istripuje i zavoza. Aktiviraće korijenske strahove i voditi nas u najdublje nesvjesno, svjesno blokirajući sposobnost logičkog zaključivanja kako bi nam pokazao da se intuitivnim putem dolazi do bistrine uma.

Kako energija svakog Punog Mjeseca ima zadatak čistiti, tako i današnji u znaku Riba ima zadatak izbaciti na površinu strah od napuštanja i odbačenosti. Iz duboke podsvjesti aktivira sjećanja i situacije u kojima nismo umijeli čuti glas duše. Pun Mjesec u Ribama nas uči bezuvjetnoj vjeri, puštanju, prepuštanju i otpuštanju svih podsvjesnih strahova i blokada koje nas sputavaju da se jasno vidimo ili jasno prihvatimo sebe, svoje potencijale, darove, sposobnosti i mogućnosti. Pomaže nam da se ne bojimo pokloniti ih ovom svijetu, koliko god nam se on lošim ili zlim trenutno činio. Ovo su i lekcije zahvalnosti i opraštanja, prihvaćanje i razumijevanje iskustva koje nam je isporučeno i svijest o tome da nismo sami, već da smo svi jedno.

Energija Punog Mjeseca u Ribama donosi i napuštanja svega starog, zastarijelog, neupotrebljivog ili onog što više za nas ne predstavlja smisao. Venera u aspektu sa Saturnom stavlja točku na sve emotivne odnose koji traju, a u kojima je primijetna izvjesna doza udaljenosti i hladnoće. Aspekt nam pokazuje kako se istinski osijećamo u trenutnom odnosu i pomaže u donošenju odluke želimo li u njemu i dalje ostati. Donosi prekide, odvajanja, probleme u razumijevanju i udaljenost od partnera, potrebu za bijegom i pronalaženjem vlastite slobode. Pun Mjesec u Ribama je odličan period za balansiranje fizičkog i mentalnog zdravlja, razvijanje svijesti o svojim emotivnim potrebama i uvide o tome jesu li one i u kojoj mjeri istinski i zadovoljene. Tražit će da prekidamo sve ono što ne ispunjava našu dušu ili je blokira na putu do svrhe. Učit će nas da razumijemo i prihvatimo sebe kao dio svakog iskustva, jer se iskustva ne dešavaju nevezano od nas – ona su dio i zadatak naše ovezemaljske misije i svrhe i biramo ih jer kroz njih rastemo.

pun mjesec u ribama

Sastavni dio energije Punog Mjeseca je kvadrat Plutona u Jarcu i samo-što-nije retrogradnog Merkura u Vagi – aspekt daje osobe koje tragaju za pitanjima smisla, bave se istraživanjima, čeprkaju po najdubljim slojevima svoje ličnosti da bi doprli do svih tajni ovoga svijeta koje se kriju u podsvijesti njihovog uma. Na kolektivnom nivou je ovo potreba za promjenom načina komunikacije koja više nije jednosmjerna, usmjerena k prohtijevima, željama i potrebama drugih, već jednako i ravnopravno uvažavanje obje strane. Ovo je i oslobađanje od kurtoaznog, lijepog i prikladnog komuniciranja i vježbanje komunikacije koja je svjesna, direktna i iz pozicije sebe, umjesto iz očekivanja drugih.

Pun Mjesec u Ribama je povezan s događajima koji su se odvijali sredinom ožujk i s početkom rujna ove godine (tijekom Mladog Mjeseca u Djevici i Ribama), ali i predstavlja kulminaciju procesa koji su započeti prije malo više od godinu dana. Mlad Mjesec u Ribama iz mjeseca ožujka je odmotao radnju koja u narednih nekoliko dana ulazi u svoje finiš stanje pa obratite pažnju na svjesne i nesvjesne sadržaje, razgovore i ljude koji se ponovo javljaju, jer se u ponavljanju krije ključ osvješćivanja i (samo)prepoznavanja.

Što misliš, a kako se osjećaš – je pitanje koje je u narednih nekoliko dana važno za uspješno vraćanje u balans. Pokušaj da razumijemo ono što nam se sada dešava, uz otpore da dozvolimo proces i pustimo ga da se odigra, samo dodatno baca u maglu i stvara zabunu. Misaoni procesi koji se budu uzburkali pod naletom ove energije bit će važni i moramo ih ponjegovati da bismo uspješno uplovili u nivo osjećanja. Pun Mjesec u Ribama zato izaziva preosjetljivost, osvjetljava strahove, vodi u analize i banalize, očaje i gubitak svrhe i smisla, jer je gubitak kontrole put do razumijevanja pravog sebe. U vjeri i povjerenju, ili umnom kontrolom do cilja je biti ili ne biti pitanje.

 

Ivana Pavić

– astrologinja @mooonspoting

 

Foto: Unsplash, Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.