Saturn je krenuo retrogradno: idemo riješiti ono zbog čega se osjećamo zaglavljeno

Saturn 29. lipnja kreće unatrag s 19′ Riba. Njegovo retrogradno kretanje trajat će do 15. studenog ove godine kada će s 12′ Riba okrenuti prema naprijed.

Što očekivati u narednih nekoliko mjeseci?

U danima kada ovaj planet kreće retrogradno, imamo dojam da nam se na ramena slijeva veći obim odgovornosti. Teže nam je vidjeti cilj, svrhu, pa se i motivacija za djelovanje može privremeno smanjiti.

Trebat će nam malo vremena da se priviknemo na to novo stanje.

Možda ne ide prema naprijed onom snagom i kvalitetom kojom bismo to željeli. Ovaj period više je ‘zamišljen’ kao procjena ostvarenog, prilika da nešto popravimo, revidiramo, ažuriramo, napravimo potez unatrag kako bismo namirili nešto što je ostalo u prošlosti, ali još uvijek prodire u naše misli i moguće djeluje i na naše ponašanje.

Ovaj Saturn mogao bi nas vratiti na zbivanja koja smo proživjeli od ožujka ove godine. Ako nešto nije dobro viđeno, nije riješeno, o čemu god da je riječ, imamo sjajnu priliku stvarima, ljudima i događajima iz naše prošlosti dati mjesto koje im pripada.

Kada nešto nije podmireno, a ostalo je u prošlosti, ima utjecaja na nas danas. Nekad nam uzima energiju, podriva nas, saplićemo se, imamo osjećaj da smo zaglavljeni. Duhovi prošlosti.

Svaki retrogradni planet pa i Saturn, usporava kako bismo bolje vidjeli. Omogućuje nam da složimo razbacane dijelove iskustva u cjelovitu sliku. I bez obzira na moguće odgode i kašnjenja, ovo je pravi trenutak da nadoknadimo izgubljeno, ispravimo pogrešno, ostavimo iza sebe ono što više nema smisao i svrhu te nešto poboljšamo.

Isto tako tražimo novi pristup načinu na koji se odmaramo, kako rješavamo zastoje i kako se nosimo s njima. Nekad se možemo osjećati kao da smo u čekaonici ispred vrata na kojima piše ŽIVOT. Ali i ta čekaonica možda ima svoju ulogu.

Svaki događaj u našem životu pa tako i u Svemiru ima svoju svrhu. Idemo riješiti ono zbog čega se osjećamo zaglavljeni, uzrok našeg straha, utjecaj prošlosti na sadašnjost.

Kako će retrogradni Saturn utjecati na koji podznak

Teme koje će za vas biti značajne ovise i u kojoj kući vašeg osobnog horoskopa Saturn vodi igru pročitajte u nastavku.

Podznak Ovan: revizija planova i ciljeva; osjećaj da ne ide po planu, da treba malo pričekati, neki planovi ne prolaze; odmorite i prikupite energiju za dalje; odgovornost i briga za druge.

Podznak Bik: odnosi s prijateljima, netko iz prošlosti opet ulazi u vaš život; vidjeti na koji način ostvarujete svoje planove, gdje se sabotirate ili samima sebi otežavate; odnos s drugim djetetom.

Podznak Blizanci: gdje i kako dalje po pitanju karijere; odnosi s nadređenim osobama i autoritetima; neka ostvarenja zastajkuju, nešto što je bilo sada više nema vrijednosti.

Podznak Rak: pitanja vezana uz studij i obrazovanje dobivaju na važnosti; ono što bude prekinuto ne mora biti konačno; dobro je razmisliti gdje vidite sebe dalje; odnos s partnerovom rodbinom.

Podznak Lav: vrijeme je da pogledate u svoje strahove zbog kojih možda imate problem s bliskosti i zaljubljivanjem; vrijeme je da nešto iscijelite, otpustite i odnesete na reciklažno dvorište u prenesenom značenju.

Podznak Djevica: u fokusu su vaši odnosi, kako partnerski, tako i poslovni; možda poželite obnoviti nešto što je davno završeno ili shvatiti da ste opet na sličnom mjestu kao i prije; nešto treba drukčije.

Podznak Vaga: možda je vrijeme da unesete neke promjene u svoju svakodnevicu, odnosno vidite koje okolnosti otežavaju ispunjenje zamišljenog; više pažnje staviti na fizičko i emocionalno zdravlje, prehranu, zdrav život.

Podznak Škorpion: kakva su vam prijateljstva, kvaliteta društvenog života, ali i odnos s djecom? To su neke od važnijih tema koje vam donosi ovaj Saturn, plus još jednu – gdje možete izraziti svoju kreativnost?

Podznak Strijelac: promjene i zbivanja koja dolaze kroz dom i obitelj imat će prioritet nad ostalim zbivanjima; vaše djetinjstvo, odnos s mamom, odrastanje, ali i danas vaša roditeljska uloga.

Podznak Jarac: odnosi s bliskim rođacima; popravak auta, računala ili mobitela; način na koji komunicirate o onome što vam je bitno – čuju li vas i razumiju; ponavljate ono što ste davno učili ili radili jer vam je potrebno za dalje.

Podznak Vodenjak: financije – vidite što možete bolje isplanirati kako bi vaš financijski život bio uravnotežen i stabilan; razmotrite i koliko te kako vrednujete sami sebe – uzimate li se zdravo za gotovo?

Podznak Ribe: ovo je period kada trebate revidirati odnos kojeg imate sa sobom; jeste li nekad previše strogi i kritični prema sebi? Možda poželite i nešto promijeniti na svom fizičkom izgledu.

 

Foto: Freepik

Astrologinja, trener osobnog razvoja, u edukaciji za voditelja sistemskih konstelacija. Pružam podršku osobama koje žele bolje upoznati sebe i svoj život, iz objektivnije perspektive sagledati trenutnu situaciju, a slijedom toga i pronaći izlazi i poteškoća.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.