Savršeni pokloni za sve ljubitelje čitanja

vukašin marković irie FM
Vukašin Marković s irieFM u zagrebačkom KSET-u
5. prosinca 2019.
duboko u šumi planetopija
Budi Dobro adventsko darivanje: Planetopija daruje narodnu priču Duboko u šumi
6. prosinca 2019.
 

Sezona darivanja se polako približava, a kako bismo se riješili blagdanskog stresa sad je idealno vrijeme da počnemo promišljati o savršenim poklonima za naše najdraže.

Prošli tjedan smo savjetovali što pokloniti istinskim kavoljupcima. Uz današnji tmurni i kišni dan uz kavu idealno idu topla dekica i knjiga - magična vrata koja nas vode u svijet avantura i mogućnosti. U nastavku pogledaj naše prijedloge za poklone koji će obradovati svakog knjiškog moljca. A što je najbolje niti jedan prijedlog nije knjiga.


 

Bookmark

Iako neke knjige zaista pročitamo u dahu, najčešće avantura čitanja traje minimalno nekoliko dana. Kako bismo uvijek znali gdje smo stali super je imati bookmark. Izbor je zaista velik, ali nama su za oko zapeli baš ovi preslatki životinjama inspirirani bookmarci. Kako ti se čini ideja da iz knjige viri slonić, pesek ili gica?


 

Ogrlica s naslovnicom omiljene knjige

The Locket Library ima preslatku seriju nakita s naslovnicama omiljenih knjiga. Tako uvijek oko vrata možeš nositi npr. svoju Jane Austen, Williama Shakespearea, Tolstoja itd.


 

Mirisna svijeća

Mirisne svijeće su uvijek dobro društvo na fantastičnim putovanjima kroz redove omiljenih knjiga. Otkrili smo jako fora handmade svijeće u staklenim čašama Forage Candles koje se nakon upotrebe mogu iskoristi za nešto drugo. Svijeće su bez kemikalija, ekološke, s veganskim i cruelty-free certifikatom. Možeš birati između mirisa - Old Books, Pride and Prejudice, Bookstore, Heathcliff, Sherlock, Wuthering Heights, Mr. Darcy, Jane Eyre, Gatsby, Library.


 

Zaštitna maska za smartphone

Bez obzira koliko su današnji mobiteli pametni, još uvijek su vrlo krhki pa ih je dobro osigurati u zaštitnoj maski. Zašto to ne bi bila jedna s naslovnicom knjige? Inspiraciju pronađi ovdje.


 

 

Proizvodi za kupanje

Ovo je baš fora poklon za sve u tvom životu koji vole knjige. The Soap Librarian nudi pregršt proizvoda za kupanje - od soli za kupanje, kupki pa preko sapuna. Jedina mana ovog poklona što je zaista teško odlučiti se za jedan proizvod.


 

Šalica

Čini se kao da dobra knjiga ne ide bez šalice mirisnog čaja ili tople kave. Još bolje ako je ta šalica sa zanimljivim detaljem poput ovih koje nudi Tiny Zen Co.


 

 

Torbica za knjigu

Vožnja u tramvaju ili vlaku mnogima je idealna prilika za čitanje. Kako bi najdraža knjiga ostala sačuvana osigurajte joj torbicu. Five Sprouts Stitching nudi baš zanimljive, prirodom inspirirane uzorke.


 

 

Torba

Platnena torba u koju možeš natrpati sve i svašta, a posebno tonu novih knjiga, je uvijek dobro došla.


 

 

Modni dodatak

Modni dodatak poput šala s printom je u zimskoj sezoni uvijek rado viđen poklon. Neka ove zime tebi dragu osobu griju riječi najdražih sisateljica.


 

 

Foto: Unsplash, Instagram, Etsy

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.