the siids

THE SIIDS su još jednom snažno i emotivno oslikali svoje glazbeno platno

 

Nakon što je globalna pandemija zatvorila vrata klubova i uskratila nam njihov iščekivani prvi veći solo koncert u Zagrebu, riječki duo THE SIIDS u ljeto 2020. ulazi samouvjereno i okrenut isključivo sjajnoj glazbi. Tom prigodom predstavljaju novu vizualnu art poslasticu – video spot za pjesmu „Moments Of Laughing”.

Pjesma „Moments Of Laughing“ ujedno je šesti službeni singl skinut s hvaljenog debitantskog albuma „Brutalist“, a režiju pratećeg video spota još jednom su povjerili Kristijanu Vučkoviću, renomiranom vizualnom umjetniku zaslužnom za impresivnu audio-vizualnu trilogiju (“Meaningless / Weightless“, “Lovers” i “Giving Myself To You”) kojom su osvojili pažnju prilikom stupanja na scenu krajem 2017. godine.

the siids

„Želja je bila za stvaranjem videa lišenog akcijskih ili sviračkih momenata tako da se kompletan fokus može staviti na emocije koje proizlaze iz dubokih i teških stanja u ljubavi, vezama i životu općenito. Video je to bez ironije potpuno okrenut egzistencijalizmu. Tražili smo prostor koji će biti odvojen od vremenskog aspekta, mjesto koje zapravo projicira ono što mi osjećamo duboko u sebi. Metaforički, on je prazno platno na kojemu je Kristijan naslikao naša psihička i emotivna stanja.“, otkrivaju Stanislav Grdaković i Darko Terlević, autorski tandem koji se krije iza imena THE SIIDS.

Riječki electro-rock duo etablirao se tijekom posljednjih godina kao glazbeni projekt vrijedan pažnje i jedan od rijetkih domaćih sastava kojeg obožavamo i slušati i gledati.

the siids

Prepoznat po svom specifičnom zvuku, odličnoj produkciji i zanimljivoj estetici video singlova, album “Brutalist” (Dallas Records) kritičari su unisono proglasili jednim od najboljih domaćih uradaka prošle godine uspoređujući ga s najboljim ostvarenjima svjetske electro rock scene. Tomu pored brojnih priznanja prethodnih godina svjedoči i nedavno osvojena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off u kategoriji elektro&off izvođača godine, kao i nominacije za nagradu Ambasador u kategoriji najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019. godine.

 

Foto: Kristijan Vučković

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.