Uljna mješavina za njegu kože nakon sunčanja

 

Sunčanje nas uvijek podigne, napuni energijom i probudi radost. Međutim, izrazito je važno paziti na zdravlje svoje kože.

Pisali smo kako napraviti svoje prirodne kreme za sunčanje, a danas donosimo ideju kako se brinuti za kožu nakon sunčanja.

Paprena metvica (Mentha x piperita) je višegodišnja biljka, visine do 1 metar, tamnozelenog lišća. Potječe iz Sredozemlja i zapadne Azije, ali raste u čitavoj Evropi i Americi. Najveći svjetski proizvođač eteričnog ulja je SAD. Eterično ulje dobiva se parnom destilacijom cvjetnih vrhova.

eterično ulje paprene metvice

Paprena metvica je analgetik, antiseptik, protuupalno djeluje, koristi se za poboljšanje probave, istegnuća i otekline, gljivice, bolove u mišićima, dišne puteve, mučninu, prehlada i gripa, glavobolja, probleme sa sinusima, mentalni umor i migrene.

Balansira 5. čakru i dobro se miješa s lavandom, limunom, ružmarinom, geranijem, muškatnom kaduljom, bosiljkom, benzoinom, čempresom, limetom, limunom i mažuranom.

uljni pakung

Uljna mješavina za njegu kože nakon sunčanja

– 30 ml biljnog ulja makadamije (Macadamia integrifolia)
– 30 ml macerata gotu kole (Centella asiatica)
– 30 ml macerata cvijeta nevena (Calendula officinalis)
– 10 ml biljnog ulja buritija (Mauritia flexuosa)
– 30 kapi eteričnog ulja paprene metvice (Mentha x piperita)
– 10 kapi eteričnog ulja njemačke kamilice (Chamomilla recutita)
– 10 kapi eteričnog ulja sjeme mrkve (Daucus carota)
– 5 kapi eteričnog ulja bušina (Cistus ladaniferus)
– 5 kapi eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia)

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Uljna mješavina nije za trudnice i dojilje.

 

 

Ivona Kovačević Nemec

– osnivačica Anahata aromaterapije, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja i yoga učiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Timeline Healing terapeut, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut te trenutno pohađa edukacije za certificiranu voditeljicu sistemskih i obiteljskih konstelacija te učiteljicu meditacije.

 

 

Foto: Unsplash, Freepik

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.