parallax background

ZEN tarot – Um

Ona je osmislila „Sulis“ sa željom da pomogne i napravi promjenu – Upoznajte Martinu Dimitrijević i njen regenerator za kožu
14 studenoga, 2022
Erektilna disfunkcija – maca kao prirodan saveznik za potenciju i libido kod muškaraca
15 studenoga, 2022

 

Ovo je ono što se dogodi kada zaboravimo da je umu namijenjeno da bude sluga i dopustimo mu da gospodari našim životima. Glava postaje ispunjena mehanizmima koji se neprekidno vrte i vrte, a cijela okolina postaje onečišćena argumentima i mišljenjima.

„Ali stani“ – kažeš; „Um je ono što nas čini ljudima, to je izvor napretka svih velikih istina.“ Ako u ovo vjeruješ, probaj jedan eksperiment – odi u svoju sobu, zatvori vrata, upali diktafon i daj sebi dozvolu da kažeš što god ti je na umu. Ako si zaista dopustiš da izgovoriš sve bez cenzure i editiranja, naprosto ćeš biti osupnut količinom smeća koje je izašlo.

Ili jedan dan samo sjedni, zatvori vrata i zapisuj pola sata što god ti prolazi mislima i tada ćeš razumjeti o čemu današnja karta govori. To je nešto što je uvijek prisutno u pozadini, okružuje te poput oblaka. S ovim oblakom oko sebe ne možeš vidjeti stvarnost onakvu kakva je – ne možeš doći do spiritualne percepcije. Ovaj oblak se mora otpuhati. Oblak će nestati onoga trena kada odlučiš da ti nije potreban. Zapamti da ti uopće ne interesiraš taj oblak – ti si taj koji se drži za njega.

Ovo je situacija s tvojom glavom – unutra je sve krcato mehanizama i zupčanicima u stalnoj vrtnji. A glava je toliko mala – nema više mjesta za život! A to smeće u glavi se stvara i stvara i neprestano te okupira.

Današnja karta ukazuje da je netko, negdje, zapeo u umnom tripu. Osvrni se da to slučajno nisi ti.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.