Afirmacije za cijeli život: 10 afirmacija za inspiraciju u bilo kojem trenu

Afirmacije su pozitivne rečenice/izjave koje redovitim ponavljanjem koristimo kako bismo ojačali pozitivna uvjerenja, stavove i ponašanja. Koristimo ih kao alat za osobni razvoj i napredak, a osnovna ideja je da redovitim ponavljanjem afirmacija možemo reprogramirati svoju podsvijest te time doći do promjena u ponašanju i životnim iskustvima.

Korijene afirmacija nalazimo u raznim filozofijama i praksama samopomoći, uključujući pozitivnu psihologiju, kognitivno-bihevioralnu terapiju i slično.

Afirmacije nam pomažu preusmjeriti fokus s negativnog unutarnjeg razgovora i negativnih uvjerenja, što rezultira pozitivnijim stavom i povećanim samopouzdanjem. Također, afirmacije nam služe kao podsjetnik na ciljeve i vrijednosti koje kultiviramo te pomažu u održavanju fokusa i motivacije.

Prakticiranje afirmacija

Odaberite afirmacije koje vam odgovaraju. Odlučite se za rečenice koje odražavaju pozitivne kvalitete ili promjene koje želite razviti u svom životu (ili afirmirajte one koje su već postojeće, ali ih želite ojačati). Afirmacije uvijek trebaju biti u sadašnjem vremenu, pozitivne i specifične (npr. umjesto “Bit ću zdrava i snažna“ afirmirat ćemo rečenicu “Zdrava sam i snažna”).

Redovito ih ponavljajte: Odvojite svaki dan vrijeme kako biste ponavljali svoje afirmacije. Možete ih izgovarati naglas ili u sebi. Mnogi ljudi svoje afirmacije zapišu na papiriće i zalijepe na vidljivo mjesto ili npr. na ogledalo – negdje gdje će se podsjetiti na njih svakodnevno.

Vjerujte u svoje afirmacije: Kako bi one zaista bile učinkovite, važno je vjerovati u izjave i rečenice koje potvrđujete. Vizualizirajte sebe s kvalitetama iz afirmacija, osjetite to što si ponavljate kao vašu istinu koja je već tu.

Budite dosljedni: Kao i kod bilo koje prakse, bitna je dosljednost. Neka afirmacije postanu dio vaše svakodnevice i rutine, dok jednom u potpunosti ne saživite s njima i primijetite da su vaša manifestirana istina.

Afirmacije za cijeli život

Iako ćete afirmacije birati i kreirati sami prema specifičnim potrebama ili stanju, želim s vama podijeliti 10 afirmacija koje možete koristiti uvijek u životu, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazite.

“Biće sam vrijedno ljubavi, uspjeha i sreće u svakom području svog života.”
“Vjerujem u svoju sposobnost prevladavanja izazova i stvaranja života koji želim.”
“Osjećam zahvalnost za sva iskustva svog života i otvoren/a sam za primanje još više.”
“Prihvaćam promjenu kao priliku za rast i transformaciju.”
“Zaslužujem obilje u svim svojim oblicima i ono teče kroz moj život bez napora.”
“Ja kreiram svoju stvarnost i gradim život ispunjen radosti i svrhom.”
“Oslobađam svaki strah i sumnju, zamjenjujući ih samopouzdanjem i optimizmom.”
“Magnet sam za pozitivnu energiju, privlačim prilike i veze koje su za moje najviše dobro.”
“Poštujem svoju vrijednost i postavljam zdrave granice koje njeguju moje blagostanje.”
“Dovoljna/an sam, baš takva/av kakva/av jesam.”

Za ponijeti sa sobom

Iako same afirmacije možda neće čarobno transformirati vaš život, one su svakako vrijedan alat za promicanje samosvijesti, razvijanje pozitivnog stava i kao podrška osobnom rastu. Neka vam ovih 10 afirmacija posluži kao inspiracija u bilo kojem trenutku života i neka vas poguraju u smjeru kojeg ste odabrali za sebe.

 

Možda želite pročitati i sljedeće:

Feel Good afirmacije za početak dana 

Louise Hay: prisjećamo se utemeljiteljice afirmacija i self – helpa

Jedna afirmacija koju trebaš za mainfestaciju svog života iz snova 

 

 

 

Foto: Freepik, Pexels

Regresoterapeutkinja i trenerica mindfulnessa, hiper kreativka sa zlatnim rukama. Svoje traume i boli sam pretvorila u iskustva pomoću kojih danas vodim žene na put samoiscjeljenja i ljubavi prema sebi. Njegujem menstrualnu mudrost, ženske cikluse, živim svoju slobodu i obožavam život.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.