Razgovarali smo s influencericom Anom Vladusic o životnim navikama i ritualima koji joj pomažu održati životni sklad i dobro zdravlje

 

Poznata influencerica Ana Vladusic na svojim društvenim mrežama puno piše i govori o zdravlju, ljepoti i fitnessu.

Ana je majka troje djece, urbana i moderna žena, uvijek u ritmu sa životom, ali i u skladu sa samom sobom. Znamo da Ana i puno putuje. Zanimalo nas je kako joj sve to tako lako polazi za rukom, od kud joj energija za sve aktivnosti, koje su tajne njenog izvrsnog izgleda i dobrog zdravlja. Što nam je Ana otkrila saznajte u nastavku.

Majka si troje djece, a istovremeno urbana i moderna žena. Svi znamo koliko je energije potrebno da sve to skladno funkcionira. Koja je tvoja tajna?

Univerzalne tajne nema odnosno čvrsto vjerujem kako svatko od nas ima neki svoj ritual ili hobi koji ga ispunjava. Trčanje u ranim jutarnjim satima meni donosi mir, slobodu misli i rasterećenost. Uz to dolaze i fizički benefiti te dobro raspoloženje tijekom dana pa mogu reći kako je moj ritual zapravo win-win kombinacija.

Pratim te dugo na društvenim mrežama i znam da jako brineš o generalnom zdravlju, kako ne bi gasila požare kad se razboliš, već kako bi ostala zdrava. Koji je tvoj „recept“ za održati dobro zdravlje?

Zaista dosta brinem o zdravlju. Ne na način da sam opterećena time već slušam svoje tijelo i pratim njegove potrebe, zdravo se hranim i koristim suplemente Bioandina. S obzirom na to da težim prirodnim dodacima te mi je prehrana uglavnom plant based Bioandina mi se pokazala kao najbolja i najkvalitetnija opcija zbog 100 % veganskog i prirodnog sastava te originalne tradicionalne recepture.

Imaš li neke dnevne rituale ili stvari koje nikako ne propuštaš u danu, a koje pridonose tvom dobrostanju tijela, uma i duha?

Nikad ne propuštam mate (južnoamerički čaj), sport, svoju skin rutinu, suplemente (trenutno koristim crvenu macu, B Dynamic i mačju mandžu) te knjigu prije spavanja.

Često putuješ. Podijeli s nama što se uvijek nalazi u tvom putnom kovčegu, a pomaže ti održati dobro zdravlje?

Kao što sam već spomenula suplementi su zaista nešto što ne preskačem. Iako nisu uvijek isti, uvijek su od istog brenda. Na putovanje u koferu uvijek nosim crvenu macu u kapsulama zbog hormonalnom disbalansa, camu camu za imunitet, a ostale suplemente prema potrebi u tom trenutku. Crvena maca me svojevremeno spasila od hormonalnih akni, neredovitog ciklusa i bolnog PMS-a tako da bez nje ne idem nigdje.

U novoj postavi suplemenata koji su must have na putu nalazi se i Bioandinin zadnji proizvod B-Dynamic koji daje energiju te pomaže kod koncentracije i fokusa, a svi znamo ili možemo zamisliti kako putovanje s troje djece i dva psa izgleda :). Osim suplemenata u mom koferu će se uvijek pronaći dobre tenisice i slušalice te odjeća za trening.

Bez kojih beauty dodataka za ljepotu tijela i iznutra i izvana ne ideš na more?

Na more ne odlazim bez SPF-a 50, termalne vode, jutarnje i noćne beauty rutine, jer su mi trebale godine da složim idealnu nekomedogenu kombinaciju, camu camu koji odlično priprema kožu za sunce, a dobro djeluje i na kosu i nokte jer pospješuje stvaranje kolagena.

I za kraj reci nam što za tebe znači biti dobro?

Smatram da je “biti dobro” fraza koja opisuje subjektivan osjećaj fizičkog i psihičkog stanja zadovoljstva i mira. Kako bismo “bili dobro” moramo pronaći svoj komadić svemira u kojem pronalazimo taj osjećaj. Ovo su neki moji savjeti za postizanje fizičkog i psihičkog blagostanja:

1. Prekinite sa sjedilačkim načinom života. Krećite se čim više te stvorite sami sebi fizički aktivniji život. To smanjuje stres, bolesti i podiže osjećaj sreće.

2. Probajte nove stvari.

3. Uvedite suplemente. Kroz hranu ne unosimo dovoljno vitamina i minerala.

4. Bavite se sportom koji god vam odgovara. To može biti i duga šetnja.

5. Ubacite nova iskustva jer ona hrane dušu.

6. Uspostavite rutinu. Njegujte hobije i imajte dobre navike

7. Poboljšajte prehranu i svjesno jedite…

I bit ćete dobro. U svakom slučaju bolje 🙂

 

 

SPONZORIRANI SADRŽAJ

Indira Juratek

Foto: Privatna arhiva

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.