parallax background

Dobra vijest: Godina tigra obilježava povećanje populacije tigrova prvi put u 12 godina

svjesnost
Arhetipovi prema slavenskom horoskopu: Svjesnost
5 veljače, 2022
kolač
Awake Your Love: Čokoladni kolačić iznenađenja
6 veljače, 2022

 

U svjetlu početka lunarne godine tigra, novo izvješće ekološke nevladine organizacije World Wildlife Fund (WWF) otkrilo je da je pad vrste preokrenut po prvi put u jednom stoljeću.

U utorak 1. veljače započela je lunarna Nova godina koju predstavlja tigar. Dobrotvorna udruga za zaštitu životinja priopćila je da se populacija tigrova u cijelom svijetu posebno povećala od 2010., posljednje godine tigra, zahvaljujući The 2010 Tiger summit-u koji je pokrenuo niz inicijativa za očuvanje vrste. Najniža brojka populacije tigrova bila je 3200 jedinki u divljini.

tigar

Rezultati pokazuju što se može postići kroz dugoročna partnerstva između zemalja za oporavak vrsta. Predanost terenskih timova, partnera za očuvanje i zajednica koje žive na područjima tigrova dovela je do iznimnih rezultata. No unatoč ovim pozitivnim rezultatima, WWF je naglasio da je i dalje potrebno više kako bi se zajamčila njihova zaštita, posebno u jugoistočnoj Aziji i na ruskom Dalekom istoku, gdje tigrovima još uvijek prijeti izumiranje zbog krivolova i gubitka staništa.

U priopćenju stoji kako ulaskom u lunarnu godinu tigra, postoji još veća potreba za nastavak globalnih napora za oporavak vrste i jačanje svih mjera potrebnih za osiguranje održive budućnosti vrste.

Želite li pročittai još dobrih , lijepih i optimisitčnih vijesti to možete u našoj rubrici DOBRE VIJESTI. 

 

Dajana Kocijan

– Crtanjem, pisanjem i čitanjem umirujem kišu misli te istražujem i širim vidike o nepoznatom. Vjerujem u vezu uma i tijela uz pomoć koje lakše kristaliziram spoznaju da nalet snage mogu uhvatiti u tragovima vlastitih slabosti. Ruke su moj najveći lijek, a ono čemu težim može se svesti na tri imperativa: voli, ljubi i čuvaj.

 

Photos: Unsplash
Izvor: democratic-europe.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.