parallax background

Kako postići svjež i prozračan no-make up makeup look

macerati
Kratki vodič kroz uljne macerate
ožujak 15, 2021
živjeti snove
Nađi način da živiš svoje snove
ožujak 17, 2021

 

Znamo da je temelj svih makeup lookova zdrava i njegovana koža. Za sve one koji i dalje nisu sigurni kako naglasiti ono najbolje na svom licu, donosimo savjete Petre Sever uz koje ćete bez previše truda izgledati svježe i dotjerano kroz cijeli dan.

Kako bismo postigli svjež i prirodan makeup look, svaki proizvod koji nanosimo na lice potrebno je nanositi u tankom sloju te ih stopiti kako ne bi bilo vidljivih prijelaza. Neuredno nanošenje proizvoda, korištenje nijansi koje ne odgovaraju našem licu ili stanju naše kože glavni su razlog za nepostizanje željene besprijekornosti u izgledu looka koji stvaramo.

“Postoje sitnice u tehnikama koje vam nitko ne spominje, jer ih mi kao stručnjaci već podrazumijevamo, npr. važnost odmicanja od ogledala. Kada se šminkate i želite izgledati prirodno, najčešća je greška proizvode nanositi gledajući se preblizu ogledala. Tek kad se odmaknete možete vidjeti koliko je ono što se prije par sekundi činilo kao slab i nježan nanos proizvoda zapravo dovoljno ili možda i previše te više ne izgleda prirodno. Uzastopno odmicanje od ogledala nakon par nanosa daje puno boju kontrolu nad time što postižemo na licu. Uz to, često se događa da je pritisak kista na lice preintenzivan i grub što stvara mrlje koje je kasnije teško ublažiti.”

petra sever

Kod prirodnog šminkanja lica prednost je što ne moramo nužno poznavati sve vizažističke tehnike, jer su nanosi toliko nježni i neće biti vidljivo jesmo li negdje “pogriješili”. Ipak, potkrada nam se vjerovanje u mit kako je za kvalitetan makeup potrebno prvo sakriti sve na licu pa tek onda nanositi i stvarati nešto iznova kako bismo izgledali dotjerano, što je istinito, ali vrijedi za isključivo jače lookove i posebne prigode.

Za svjež i prirodan look važno je koristi proizvode prozračne teksture koji ne začepljuju pore i dozvoljavaju koži da diše. Zahtjeva li stanje kože ipak proizvod jače prekrivnosti i gušće teksture tada je potrebno nanositi ga u iznimno tankom sloju kako bismo izbjegli prenašminkan dojam na licu.

makeup

Uz ujednačavanje tena adekvatnom podlogom, obavezno je nježno popunjavanje obrva (olovkom ili sjenilom) nijansom svjetlijom od prirodnih dlačica i maskara.

Na taj način postižemo odmorniji izgled, a uz dodavanje rumenila izgledamo svježe bez pretjerivanja. Rumenilo je potrebno smjestiti na sam vrh jagodica kako bismo ih vizualno podigli.

Za day to night lookove odličan su izbor kremasti proizvodi koji se mogu nanositi prstima i koristiti na usnama, obrazima i kapcima.

makeup look

“Prirodni i minimalistički lookovi odličan su izbor za žene koje ne žele odvajati previše vremena za makeup. Biranje proizvoda koji su višenamjenski smanjuje osjećaj stresa u pristupu uređivanju i daje nam mogućnost da uz 3 do 5 kvalitetnih proizvoda na vrlo jednostavan način izgledamo dotjerano i svježe.”

Za one koji su željni znati i naučiti više preporuča se individualno savjetovanje sa stručnjacima kako bi se tehnike prilagodile njihovom licu i potrebama. Više o Petrinom radu i uslugama pronađite na www.petrasever.com

 

Preporuka proizvoda:

INIKA CERTIFIED ORGANIC PERFECTION CONCEALER
PUROBIO COSMETICS olovka za oči i obrve
COULEUR CARAMEL MASCARA REVOLUTION
LO AMSTERDAM – BLOOM lips & cheeks pigment

 

 

Petra Sever

 

Ako želite znati više o ovoj temi pročitajte naš intervju s Petrom. 

 

Foto: Petra Sever

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.