parallax background

Kupka za cirkulaciju s eteričnim uljem virđinijskog cedra

Chia puding s orašidima i borovnicama
31. kolovoza 2023.
Prvi dan škole – 6 ideja kako pripremiti dijete za polazak u školu
1. rujna 2023.

 

Ako imate problema s cirkulacijom, aromakupke s eteričnim uljima mogu pomoći ne samo da potaknete cirkulaciju, već i da opustite tijelo i misli.

Virđinijski cedar (Juniperus virginiana) je crnogorična četinjarka koja naraste do visine 15 metara, a izvorno potječe iz istočnog i srednjeg dijela sjeverne Amerike. Eterično ulje dobiva se parnom destilacijom piljevine i drvnih ostataka.

Djeluje kao antiseptik, diuretik, poboljšava cirkulaciju, pomaže iskašljavanje, umiruje, koristi se za akne, masnu kožu i kosu, prhut, ekceme, psorijazu, artritis, reumu, bronhitis, probleme sa sinusima, cistitis, pms, stres.

Dobro se kombinira s bergamotom, borovicom, čempresom, muškatnom kaduljom, nerolijem, arapskim tamjanovcem, vetiverom, sandalom, ylang ylangom.

Kao i atlaski cedar i virđinijski balansira 1. čakru – Muladharu.

aromakupka

Recept: Kupka za cirkulaciju s eteričnim uljem virđinijskog cedra

U staklenu čašu staviti 100-150 ml zobenog ili sojinog vrhnja
– 2 žlice biljnog ulja (marelica, badem ili avokado)
– 10 kapi eteričnog ulja virđinijskog cedra (Juniperus virginiana)
– 10 kapi atlaskog cedra (Cedrus atlantica)
– 10 kapi borovice (Juniperus communis)
– 10 kapi čempresa (Cupressus sempervirens)

aromakupka

Dobro sve sastojke izmiješati. Napuniti kadu toplom vodom i dodati mješavinu. Ostati u kupki 15-20 minuta kako bi se eterična ulja apsorbirala. Kupka nije preporučljiva za trudnice jer može nadražiti osjetljivu kožu.

aromakupka

 

Individualne fitoaromaterapijske konzultacije su najbolji način da se dođe do idealnog prirodnog rješenja za vaše zdravstvene probleme. Za više informacija možete se javiti ovdje ili na anahata.aromaterapija@gmail.com

Više o aromaterapiji potražite u rubrici AROMATERAPIJA.

 

Ivona Kovačević Nemec

– osnivačica Anahata aromaterapije, certificirana je aromaterapeutkinja, fitoaromaterapeutkinja i yoga učiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima, učiteljica dječje yoge po Rainbow Kids metodi, Timeline Healing terapeut, Reiki, P.E.M. i Raindrop terapeut te trenutno pohađa edukacije za certificiranu voditeljicu sistemskih i obiteljskih konstelacija te učiteljicu meditacije.

Više na Anahata aromaterapija

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.