ljetni porridge

Ljetni porridge s borovnicama i svježim smokvama

 


Jeste li od onih koji vole tople doručke i po ljeti? Ja svakako jesam.

Pogotovo kad ih ih mogu kombinirati sa svježim sezonskim voćem poput smokvi i borovnica. Vjerujem da će se ova kombinacija i vama svidjeti!

ljetni porridge

Recept: Ljetni porridge s borovnicama i svježim smokvama

Sastojci:

Kaša:

– 1/4 čaše sitnih zobenih pahuljica
– 1 čaša biljnog mlijeka ili vode
– prstohvat soli
– žličica kikiriki maslaca
– sladilo po želji

Preljev od borovnica:
– šalica borovnica
– 2 žličice vode
– žlica limunovog soka
– sladilo po želji

– svježe smokve

ljetni porridge

Priprema:

Za preljev od borovnice samo ubacite svježe borovnice u mali lončić zajedno s vodom. Pustite da zavrije te nastavite kuhati na laganoj vatri dok borovnice ne puštaju sok i počnu se raspadati. Na kraju dodajte limunov sok i sladilo po želji, pomiješajte.

U manjem loncu izmiješajte pahuljice, vodu i sol i pustite da zavrije. Kad se stvori fina kaša, dodajte kikiriki maslac, dobro pomiješajte te gotovu kašu prebacite u zdjelicu.

Preljev od borovnica prelijte preko kaše te preko toga rasporedite svježe smokve. Po želji možete još dodati listiće od badema ili druge orašaste plodove.

 

Druge fine i zdrave recepte potraži u rubrici DOBRA HRANA.

 

Marie Wasler  

– Ono što najviše volim su životinje, priroda i kuhanje. Zato sam se okrenula veganskom stilu života i trudim se živjeti na što održiviji način. Kao yoga učiteljica vjerujem da konzumacijom proizvoda životinjskog porijetla ne unosimo samo hranu, nego i osjećaje, iskustva i strahove živih bića što utječe na naše mentalno i spiritualno zdravlje. S toga obožavam približavati biljnu kuhinju široj populaciji i pokazati koliko biljke mogu biti fine.

 

Foto: Marie Wasler

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.