Nakon što probate ovaj ekološki deterdžent za rublje teško ćete se vratiti na staro

 

Za majku dvoje djece, oboje s atopijskim dermatitisom, pronalazak pravog deterdženta koji će učinkovito oprati rublje, a istovremeno štititi njihovu kožu i cjelokupno zdravlje, nije bio nimalo jednostavan zadatak.

Većina deterdženata mi je bila ili preagresivna ili preslaba. Ako ste ikada probali oprati nešto na ruke vjerojatno ste se uvjerili koliko su uobičajeni praškasti deterdženti agresivni za kožu. S druge strane, iskustveno sam se uvjerila da pranje rublja bez omekšivača, s ovom tvrdom vodom kakva je u Zagrebu i okolici, naprosto ne funkcionira (osim ako uživate u gruboj i tvrdoj odjeći).

Prije godinu dana upoznala sam dvije dame i mame, Vesnu i Ivanu, koje su s istim motivom – rođenje bebe – počele tražiti rješenje za eco i baby friendly pranje rublja. Kako nisu pronašle ono što su tražile one su ga stvorile. Tako je nastala EKO linija za pranje rublja hrvatskog brenda Melli Aromatica. A zašto mislim da biste ovoj liniji i sami trebali dati priliku i zašto slutim da biste mogli odustati od tradicionalnog deterdženta pročitajte u nastavku.

Ekološka formula koja čuva i tijelo i okoliš

Mnogi konvencionalni deterdženti za pranje rublja sadrže brojne sastojke koji štete i našem zdravlju i okolišu. Među onima koji se najviše spominju tu se nalaze sintetičke kemikalije poput fosfata, klora i izbjeljivača, koji dospijevaju u okoliš te predstavljaju osim zdravstvenog i ekološki rizik. Danas je svijest o proizvodima koje koristimo vrlo visoka te se mnogo ljudi, a naročito majki, okreće eco friendly i low tox životu, kako bi pozitivno utjecale na zdravlje i očuvanje prirode i okoliša.

Ono što volim kod brenda Melli Aromatica je činjenica da ne samo da izbjegavaju gore navedene kemikalije, već se umjesto toga odlučuju za prirodno dobivene komponente.

Melli Aromatica EKO linija za pranje rublja sastoji se od baby friendly prirodnog deterdženta i prirodnog omekšivača za rublje!

Sastojci koje koristi isključivo su biljnog porijekla, bez umjetnih parfema i konzervansa, a formulacije kreirane tako da svaki proizvod isporuči najbolje od botaničkog svijeta.

Proizvodi ne sadrže parabene, sulfate i bojila, temeljeni su na biorazgradivoj recepturi bez mikroplastike koja predstavlja veliku opasnost za mora i oceane, a ponose se i VEGAN certifikatom koji garantira da proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog porijekla, kao i da nisu testirani na životinjama. U svome sastavu imaju biljna ulja masline i kokosa, prirodnu sapunsku bazu, limunsku kiselinu i ostale blage sastojke koji u pranju pokazuju ozbiljnu snagu i djelotvornost.

Melli Eko deterdžent snježnobijele boje i blagim mirisom pamuka siguran je i za bebinu kožu, nježan je prema odjeći, kućanskim aparatima i okolišu. Aktivne tvari su prirodna sapunska baza od masline i kokosa. Sadrži 0 % bojila, sulfata i umjetnih mirisa. Guste je i kremaste teksture, zbog čega ne zahtijeva velike količine prilikom pranja. Pogodan je za ručno i strojno pranje rublja, kao i za pranje na temperaturama od 30 – 90 °C. Sastav možete pročitati ovdje.

Melli EKO omekšivač također nosi oznaku VEGAN, a decentan miris pamuka vratit će vas u bakina dvorišta i prizvati najljepša sjećanja, zbog čega ćete uživati u svim koracima brige oko rublja. Sastav možete pročitati ovdje.

Još jedna jako simpatična i nadasve praktična stvar dolazi od ovog brenda – Mini EKO trio za njegu rublja, koji se sastoji od EKO deterdženta (50 ml), EKO omekšivača (50 ml) i Eko osvježivača rublja, tekstila i prostora (50 ml) s certificiranim Ecolabel mirisom pamuka. Od sada gdje god putovali svoj omiljeni deterdžent možete s lakoćom ponijeti sa sobom. Sve dolazi lijepo zapakirano u platnenu vrećicu.

Za kraj…

Pakiranje EKO linije je od 100 % reciklirajuće ambalaže, čime se osim na kvalitetu proizvoda stavlja naglasak i na prirodno i održivo. Melli Aromatica proizvodi nježni su prema koži, odjeći, kućanskim aparatima i okolišu. Ova EKO linija za pranje rublja dokaz je da ne morate žrtvovati performanse deterdženta za proizvod koji je eco friendly.

Zamjena deterdženta za pranje rublja možda je malen, ali značajan korak koji možete poduzeti prema svijetu manje opterećenom kemikalijama.

Melli Aromatica EKO linija za pranje rublja je bolje za planet i bolje za vaše zdravlje. Sa sigurnošću možemo reći da je izbor ove linije najbolje od oba svijeta, a još k tome odjeća će vam beskrajno lijepo mirisati na pamuk!

Više o brendu Melli Aromatica možete saznati na njihovoj web stranici ili ih možete posjetiti u Samoboru na adresi Ljudevita Šmidhena 1a, a za svježe novosti zapratite njihov Instagram ili Facebook. 

 

Možda želite pročitati i sljedeće:

Melli Aromatica – hrvatski brend koji priča mirisnu priču od snova do života kakvog želimo živjeti 

 

Indira Juratek

Foto: Indira Juratek

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.