Tapete: trendi trik s kojim u jednom potezu možete transformirati prostor

Već nekoliko godina u svijetu interijera tapete su trend koji se ne propušta. Danas su tapete prava umjetnička djela koja imaju moć interijer transformirati u prostor koji će ispuniti sva vaša osjetila. Moderne, elegantne, raznih dezena, minimalističke, razigrane, floralne; na vama je da izaberete.

Tapete su izvrstan način za transformaciju prostora, jer s lakoćom mijenjaju izgled i dojam interijera. Kada birate tapete, važno je uzeti u obzir cjelokupan dekor prostora, namještaj i rasvjetu kako biste stvorili harmoničan i privlačan prostor.

Naša urednica Indira Juratek, poželjela je kao završni dodir u velikom open space prostoru svog doma postaviti tapetu koja će zaokružiti cjelinu, međutim koja neće biti nametljiva, već će se uklopiti u postojeće boje i uzorke. Kako ne bi sama lutala u moru dezena, obratila se vlasnici hrvatskog brenda tapeta “Dreamhood Wallpapers”, Monici Trzun Bosiljkov. Monica ju je ugostila u svom show roomu u prizemlju Green Golda (Radnička cesta 52, Zagreb), kako bi pogledala uzorke te kako bi napravile vizualizaciju s odabranom tapetom. Usluga vizualizacije pomaže vam zamisliti kako će tapete transformirati vaš prostor. Omogućuje vam da vidite digitalni prikaz odabranog dizajna u svojoj sobi, pružajući realističan pregled prije kupnje. Ova usluga pomaže osigurati da tapeta koju odaberete savršeno nadopunjuje interijer. Usluga vizualizacije je besplatna, a vi jedino trebate osigurati fotografiju zida na koji biste stavili tapetu.

Tapeta koju su Indira i Monica odabrale za veliki zid u blagovaoni bojama odgovara kuhinji, podovima, blagovaonskom stolu i foteljama, a kao krajnji rezultat dobio se predivan prostor kod kojeg je tapeta dodatno podigla ugodnu atmosferu.

U nastavku možete pogledati proces postavljanja tapete i završni rezultat.

Tapeta se vrlo jednostavno postavlja i to s lakoćom možete učiniti sami. Također, u slučaju da ju zaprljate, ona je vodoperiva, tako da ju uvijek možete oprati i vratiti u prvobitno stanje. U slučaju da nakon nekog vremena poželite novu tapetu ili čisti zid, tapeta se vrlo jednostavno skida i ne trga postojeći zid.

Na što paziti kod odabira savršene tapete?

Evo nekoliko savjeta na što obratiti pozornost prilikom odabira najbolje tapete za svoj prostor te kako koristiti tapete za preoblikovanje interijera.

1. Odabir pravog uzorka i boje:

Uzorci: Veliki uzorci mogu učiniti prostor dinamičnijim, dok manji i suptilniji uzorci stvaraju mirniju atmosferu.
Boja: Svjetlije boje mogu učiniti prostor svjetlijim i većim, dok tamnije boje mogu dodati dubinu i toplinu.

2. Isticanje jednog zida:

Koristite tapete na jednom zidu kako biste stvorili fokusnu točku. Ovo je posebno učinkovito u dnevnim sobama ili spavaćim sobama, gdje možete naglasiti zid iza kreveta ili sofe.

3. Cijeli prostor:

Ako želite potpuno preoblikovati prostor, koristite tapete na svim zidovima. Ovo može stvoriti vrlo ujednačen i kohezivan izgled.

4. Stropovi:

Korištenje tapeta na stropu je jedinstven način dodavanja dimenzije prostoru. Ovo je posebno učinkovito u sobama s visokim stropovima.

5. Geometrijski uzorci:

Geometrijski uzorci su moderni i mogu dodati strukturu prostoru. Dobro se uklapaju u uredima ili radnim kutcima.

6. Teksture:

Tapete s teksturom, poput 3D uzoraka ili tkanina, mogu dodati osjećaj luksuza i složenosti prostoru.

7. Tematske tapete:

Za dječje sobe ili tematske prostore (poput kućnog kina ili igraonice) možete odabrati tematske tapete koje odražavaju interese i hobije.

8. Miješanje i usklađivanje:

Koristite različite tapete na različitim zidovima ili u kombinaciji s bojanjem. Na primjer, jedan zid možete obojiti, a druge prekriti tapetama, što stvara zanimljiv kontrast.

9. Ulazni prostori:

Tapete u hodnicima ili predsobljima mogu stvoriti topao i ugodan ulaz.

10. Zidna umjetnost:

Možete koristiti tapete kao pozadinu za zidnu umjetnost ili galeriju slika. Ovo će naglasiti umjetnička djela i dodati dubinu.

11. Otporne tapete za specifične prostore:
U kuhinji ili kupaonici odaberite tapete koje su otporne na vlagu i toplinu.

 

Ljepota i održivost kao nit vodilja brenda “Dreamhood Wallpapers”

Sanjivi hrvatski brend tapeta “Dreamhood Wallpapers” uspješno posluje u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica, već više od četiri godine. U svom poslovanju okrenuti su u potpunosti održivom razvoju i brizi za okoliš. Koriste samo održive materijale koji su dobiveni na etičan i održiv način – počevši od alata na kojima se radi do pakiranja i isporuke.

U nastojanju da nadoknade svoj ugljični otisak, implementirali su inicijativu “Plant-a-Tree”. Za svaki prodani proizvod posade drvo. Ne samo da to nadoknađuje ugljični otisak, već također doprinosi pošumljavanju lokalnih zajednica.

Eko papir za tapete ima certifikat Forest Stewardship Councila, što znači da je izrađen od šuma kojima se odgovorno upravlja. Proizveden je na način da se očuva bioraznolikost, zaštite vodni resursi i poštuju prava lokalnih zajednica.

Budući da ne sadrži PVC i štetne kemikalije i zagađivače, savršeno je prikladan za djecu i kućne ljubimce. Osim toga, uključuje mješavinu recikliranih vlakana i izvornih vlakana, čime se smanjuje utjecaj proizvodnje papira na okoliš. Ovaj papir za tapete izvrstan je izbor za one koji žele svom domu dodati hrabar i suvremen izgled, a pritom su ekološki osviješteni.

Custom-made tapete

Svi “Dreamhood Wallpapers” dizajni tapeta se izrađuju po narudžbi i mogu se uređivati, što vam omogućuje da stvorite izgled zida doista po njegovoj mjeri. Za razliku od dizajna ponavljajućih uzoraka (pattern-a) koji mogu jednolično krasiti zid, prilagođeni dizajni murala zahtijevaju pažljive prilagodbe kako bi odgovarali određenim dimenzijama i konfiguracijama zidova. Varijacije u dimenzijama zidova, prisutnost vrata, otvora ili drugih arhitektonskih elemenata mogu potencijalno utjecati na cjelovitost dizajna.

Kako bi osigurali da prilagođeni dizajni murala postignu željenu estetiku na bilo kojem zidu, tim u “Dreamhood Wallpapers ”precizno prilagođava svaki dizajna točnim specifikacijama zida. Rezultat je tapeta koja izgleda kao da je skrojena za vaše zidove.

Lokacija showrooma gdje se mogu pogledati uzorci i konzultirati se oko izbora tapeta: Radnička cesta 52, Green Gold, Prizemlje

Kontakt mail: hello@dreamhoodwallpapers.com

Za više posjetite web stranicu dreamhoodwallpapers.com i Instagram @dreamhoodwallpapers

 

Osnivačica i izvršna urednica holističkog & well-being portala Budi Dobro. Kolumnistica, theta healing terapeutkinja, majstorica i učiteljica reikija, vlasica brenda kristalnog nakita Zoe.

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.