parallax background

ZEN tarot – Prošli životi

mindfulness
7 mindfulness navika za ljepši život
2. rujna 2023.
Suncokret – simbol svjetlosti i plodnosti sa začudnom moći pročišćenja
3. rujna 2023.

 

Iza koprene ovoga svijeta otvaraju se lica iz drugih vremena, drugih života. Iako nam se maštanje o prošlim životima može učiniti zabavnim, zapravo nam odvlači pozornost.

Ono što zaista trebamo uočiti kada promatramo prošle živote je karmički uzorak naših života i njegovo korijenje u neprekinutom ponavljajućem krugu nesvjesnog.

Dijete može postati svjesno jedino ako je u prošlom životu mnogo meditiralo i stvorilo mnogo meditativne energije koja se može suprostaviti tami koju Smrt donosi. Čovjek se izgubi u zaboravu i odjednom se ponovno nađe u maternici i potpuno zaboravi na prošlo tijelo. Tu se rađa diskontinuitet. Ta tama, ta nesvjesnost stvara taj diskontinuitet.

Istok je mnogo radio da probije te barijere. I 10.000 godina tog rada nije bio uzalud. Svatko može proniknuti u prošli život/e. Ali za to moraš ući duboko u meditaciju zbog dva razloga: jedino ako zaroniš duboko unutar sebe možeš pronaći vrata u drugi život; i drugo – moraš biti jako duboko u meditaciji, jer ako nađeš vrata u drugi život čitava poplava događaja obuzet će ti um. A teško je nositi se i s ovim jednim životom.

Pogled u beskonačnost postojanja je dar, ali razumijevanje karme u našem životu je nešto što se ne može shvatiti samo tako. Ovo je poziv da se probudiš – događaji u tvom životu ti pokušavaju pokazati uzorak toliko drevan kao i samo putovanje tvoje Duše.

zen tarot

OSHO ZEN tarot je putokaz koji ti pomaže osvijestiti točku postojanja u kojoj se sada nalaziš i nudi odgovor na pitanje – kuda dalje? Za osobno čitanje javi se na indira@budidobro.com

 

Indira Juratek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.