Najljepše kratke ženske frizure za 2019

zoe soulmade narukvica
Budi Dobro adventsko darivanje: Zoe SoulMade narukvica Tranquility
prosinac 3, 2019
whisper of nature
Budi Dobro adventsko darivanje: Whisper of Nature Relax paket
prosinac 4, 2019

 

Iako su frizure, baš poput mode, podložne trendovima, možemo sa sigurnošću tvrditi kako je svaka frizura koja naglašava pozitivne strane lica te skriva one manje željene – dobra frizura. Na samom kraju 2019 godine, donosimo presjek koje su kratke frizure u 2019 bile must have, a vjerujemo da će većina njih biti poželjna i u sljedećoj 2020 godini.

Duga i lijepa kosa je uvijek in, ali za one žene i djevojke koje vole nešto više trendi, odvažno i chic ili im kosa jednostavno ne raste dovoljno brzo da bi imale dugu kosu, tu je i veliki izbor kratkih frizura: stepenaste kratke frizure, asimetrične frizure, frizure za kratku kosu do ramena, svečane kratke frizure, kratke kovrčave frizure, kratke bob frizure, talijanska frizura, kratke frizure sa šiškama, sve u svemu lijepe kratke frizure. Uz priču o kosi, u nastavku donosimo i malo inspiracije za kratke frizure koje će vas oduševiti, a s kojima možete odvažno i hrabro zakoračiti u novu 2020 godinu.

moderne bob frizure

@kristenstewart_

Što kosa govori o vama?

Od davnina se u narodu vjerovalo kako se u kosi nalazi čovjekova snaga. Ratnici su gotovo uvijek imali dugu kosu, tu su i Indijanci u čijoj predaji stoji da su sve misli pohranjene u kosi, jogiji također veliku važnost pridaju kosi. S druge strane, prisilnim šišanjem nečije kose vjerovalo se da se osobi oduzima snaga – sjetimo se legende o Samsonu i Dalili, povijesnih priča sa zarobljenicima koje se brijalo ili filmskih priča poput one iz Game of Thrones kada Cersei Lannister ošišaju dugu plavu kosu kako bi ju ponizili.

Naša kosa i frizura su na neki način naša kruna i završna točka našeg ukupnog stylinga te važan način kojim možemo izraziti svoju osobnost. Frizura je najčešće prva stvar koju netko primijeti na nama i odmah nas stavi u neku kategoriju – trendseterica, romantičarka, buntovnica, klasičarka itd.

moderne frizure 2019

Frizura i kosa također mogu odati stanje našeg zdravlja, vitalnost čak i dob. Kosa snažno reagira na ukupno stanje našeg tijela – fizičko, duhovno i emocionalno. Kad smo zadovoljni i harmonični kosa nam raste brže i izgleda ljepše pa samim time imamo i bolju frizuru, dok u stresnim situacijama kosa ispada, gubi teksturu i sjaj i češće smo u kategoriji bad hair day.

kratke frizure 2019

@charlizeafrica

kratke bob frizure

@angeegarcia

Frizure za kratku kosu

Davno su prošla vremena kada su kratke frizure bile rezervirane samo za muškarce. Kratka kosa zahtjeva mnogo manje vremena i truda uloženog u njeno stiliziranje te je modernu frizuru moguće dobiti za svega nekoliko minuta bez previše muke i truda. Kratka kosa je u 2019 svakako došla uz bok omiljenoj kratkoj frizuri – bobu. Moderne kratke frizure 2019 najčešće su se vrtile oko raznih tipova popularnog pixie cut-a. Pixie cut frizure za kratku kosu najbolje pristaju srcolikom obliku lica, a odlične su i kao kratke frizure za okruglo lice i gustu kosu. Ako vam je lice više izduženo, frizure za kratku kosu trebale bi biti takve da su naprijed malo duže, a iza kraće ili čak frizure koje su asimetrične. Pixie cut i bob su idealne kratke frizure za asimetrične frizure koje će vam dati trendovski, otkačen i odvažan styling.

kratke frizure 2019

kratke frizure 2019

@rosemcgowan

kratke frizure

@emilia_clarke

moderne frizure 2019

@rubyrose

kratke frizure 2019 slikekratke frizure 2019

najljepše kratke frizure 2019

Kratke bob frizure

Kratke bob frizure 2019 definitivno su bile najpoželjnije kratke frizure. Bob je kao popularna frizura nastao početkom 20. stoljeća, a posljednjih godina se vratio u velikom stilu kao prvi odabir mnogih dama. U 2019 su se kratke bob frizure pokazale idealne za svaki dan, jer se najčešće ne trebaju fenirati, a ako želimo formalniji izgled lako se stiliziraju, pramenovi za kratku kosu na njima se lijepo ističu, super im pristaju ukosnice, rajfovi i drugi ukrasi, koji ih podižu u trenu i čine ultra modernim kratkim frizurama ili po potrebi svečanim kratkim frizurama. Bob su i idealne kratke frizure za ovalno lice. Zašto su bob frizure najljepše kratke ženske frizure uvjerite se na slikama za kratke frizure koje su bile popularne u 2019.

kratke bob frizure

@jenniferbehr

kratke svečane frizure

@jenniferbehr

kratke bob frizure

@angeegarcia

kratke bob frizure 2019

Kratke frizure sa šiškama

Žene često požele promijeniti frizuru, a ne žele skratiti dužinu. Idealno rješenje za koje znaju mnoge trendseterice su šiške – odličan trik koji donosi potpuno novi, svježi i chic izgled staroj frizuri. Posljednjih nekoliko godina šiške su se svakako vratile u velikom stilu: od ravnih, preko dugih curtain šiški ili šiški na stranu – kratke frizure sa šiškama nikada nisu bile šarmantnije. Zašto je kratka kosa sa šiškama dobar izbor uvjerite se na sljedećim fotografijama.

@audreyjtautou

kratke frizure 2019

kratke frizure sa šiškama

kratke frizure sa šiškama

@alyssainthecity

Frizure za kratku kosu do ramena

Ženske poluduge frizure u 2019, odnosno frizure za kratku kosu do ramena, ove su godine imale trendi izgled u popularnom postepenom dugom bobu. Tako su  moderne frizure 2019, bob i njen bliski rođak lob, u ovim stepenastim kratkim frizurama dobile i možda najveću konkurenciju kada govorimo o najljepšim kratkim ženskim frizurama 2019 godine.

kratke frizure za kosu do ramena frizure za kratku kosu do ramena

drizure za kratku kosu do ramena

kratke frizure za kosu do ramena

@sophia_rosemary

Svečane kratke frizure

Moderne kratke frizure 2019 pokazale su trendi povratak kratke frizure. Da jednostavne frizure za kraću kosu kao što su pixie cut i nešto duži jednostavni bob mogu biti i svečane frizure za kratku kosu uvjerite se u slikama za kratke frizure za 2019 koje donosimo u nastavku.

svečane frizure za kratku kosu

@jenniferbehr

kratke svečane frizure

@jenniferbehr

Kratke frizure za žene srednjih godina

S godinama se mijenja struktura naše kose pa nam frizure i boje kose koje smo prije nosili naprosto više ne odgovaraju. Frizure za žene srednjih godina mogu biti različite, a kratke frizure za žene srednjih godina pokazale su se najboljom solucijom za sve žene koje žele lijepe kratke frizure, stepenaste kratke frizure ili frizuru za kratku kosu do ramena. U nastavku pronađite inspiraciju u slikama za kratke frizure popularne u 2019 koje će odagnati sve vaše dileme oko izbora kratke i moderne frizure, jer su ove moderne kratke frizure za žene srednjih godina odličan izbor.

kratke frizure za žene srednjih godina

kratke frizure za žene srednjih godina

kratke frizure za žene srednjih godina

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.