Raskoš vogue i ballroom kulture u novom singlu i spotu “Mene nema” pocket palme

 

Omiljena synth-pop senzacija pocket palma predstavlja novi singl “Mene nema” s albuma “Atomi” kojeg su brojni kritičari svrstali među najuspješnije albume prošle godine.

“Mene nema” inspirirana je vogue i ballroom kulturom, a u pratećem spotu utjelovljena je sva raskoš tih pokreta kojim su popularni pocketi htjeli odati počast LGBTQI+ zajednici:

“Mene nema je singl s našeg novog albuma Atomi. Od samog početka nam je inspiracija bila upravo vogue i ballroom kultura pa nam je užasno drago da smo s Benjaminom Strikeom uspjeli i spotom odati počast cijelom tom pokretu i uključiti druge ljude iz LGBTQI+ zajednice i svi skupa smo stvorili odlični osjećaj zajedništva.

pocket palma

Osim odličnih plesača, surađivali smo i s modnim dizajnerom Dominikom Brandiburom koji se u svojem dizajnu često bavi sličnom aktivističkom tematikom pa je i sva odjeća odlično upala u priču.”, ispričali su Anja i Luka.

Spot potpisuje dugogodišnji suradnik pocket palme, fotograf i redatelj Benjamin Strike koji se osvrnuo na inspiraciju iza ovog video broja:

“Inspiracija za ovaj spot je bio Madonnin Vogue kao polazišna točka, ali i radovi Doje Cat, Lady Gage itd. U svom djelovanju, kada god to mogu, pokušavam odati počast LGBTQI kulturi, tako da me rad na ovom spotu posebno veselio.Svaka osoba koja je u realizaciji sudjelovala, od dizajnera Dominika Brandibura (koji je izradio predivnu odjeću prepunu queer referenci), preko ballroom plesača bili su dio slagalice koji su utjecali na to da spot ispadne baš onako kako smo zamislili.”

pocket palma

Pjesma “Mene nema” dostupna je na svim streaming platformama.

 

Veliki intervju s pocket palmom pronađite ovdje. 

 

Foto: Benjamin Strike

POST COMMENT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.