parallax background

SPA kod kuće za savršeni self-care vikend

inkubator ženskog poduzetništva
Otvara se prvi i jedini Inkubator za kreativno žensko poduzetništvo u Hrvatskoj
31. prosinca 2021.
plastične vrećice
Veliki dan za okoliš! Od danas plastične vrećice u Hrvatskoj odlaze u povijest
1. siječnja 2022.

 

Nakon intenzivne i turbulentne dvije godine iza nas te blagdanskih druženja čini se idealnim pokloniti si kućni spa, a naročito kad je pred nama jedan spori vikend.

Siječanj je već na izmaku i nova godina se više i ne čini tako novom, a ako se osjećate iscrpljeno i nemotivirano, savršeno je vrijeme za kućnu intervenciju. Spa kod kuće vam može donijeti lijep i relaksirajući vikend. Vrijeme je da se malo razmazite i poklonite si self-care vikend.

spa kod kuće

Savršena atmosfera za SPA kod kuće

Čak i bolje od wellnessa na kakav ste možda naučili, savršeni spa vikend kod kuće može biti u potpunosti po vašim željama. Vodite računa o svim detaljima. Mirisi, glazba i meka svjetlost doprinijet će čaroliji i tome da se osjećate savršeno opušteno.

Svijeće su onaj poseban moment koji ima moć čak i sasvim običnu situaciju pretvoriti u savršeno toplu atmosferu. Danas je dostupan velik izbor aromatičnih svijeća, a znamo da mirisi bude razna osjetila te opuštaju um i tijelo. Pobrinite se da je vaša kupka okružena plamenom i očaravajućim mirisima. Ako nemate aromatične svijeće prostor možete zamirisati i eteričnim uljima.

spa kod kuće

Napunite kupku toplom vodom, stavite soli ili si pripremite aroma kupku u kojoj će uživati svaki dio vašeg tijela i uma. Želite li samo uživati u mekoći i tišini svojih misli učinite tako, ako biste ipak radije neke zvukove pustite si omiljenu glazbu. Neka to bude nešto opuštajuće, kako biste sve blagodati kućnog spa iskoristili za relaksaciju. Želite li relaksirajuću i meditativnu glazbu imamo nekoliko prijedloga.

spa kod kuće

SPA kod kuće je self-care za cjelokupnu dobrobit tijela

Cijeli ovaj ritual možete pretvoriti u jedan veliki self-care moment. I napravite tako! Poklonite svakom dijelu svog tijela posebnu pažnju i njegu. Zahvalite se svojoj koži, kosi, osjetilima.

Topa kupka je idealna za piling tijela i masku za lice. U našoj rubrici AROMATERAPIJA možete pronaći razne ideje kako napraviti kućne varijante raznih pilinga i maski. Samo pripravljanje bit će dodatni ritual u kojem ćete uživati radi posvećenosti brizi za sebe. Dok nanosite piling radite to posvećeno, masirajte se i pomazite se. Posvetite se i stopalima te noktima.

spa kod kuće

Naša kosa je ona kojoj je uvijek potrebna posebna njega, hidratacija i briga. Možda preko tjedna i nemate vremena za duge pakunge ili nanošenje ulja, ali sada je pravi tren. Dok se odmarate u toploj vodi, na kosu nanesite maslinovo ili kokosovo ulje, umasirajte u vlasište i cijelom dužinom kose.

spa kod kuće

Kućni SPA za osvježen, mirisan i energiziran dan

Sigurni smo da ćete se nakon kućnog spa osjećati preporođeno. Kad izađete iz kupke, umotajte se u kućni ogrtač, skuhajte si čaj ili popijte čašu vina, zavucite se pod omiljenu deku i čitajte dobre knjige ili pogledajte film koji već dugo želite. A možete i otići na počinak i pokloniti si kvalitetan san. Što god odaberete neka bude baš ono što će vikend učiniti savršenim.

 

Indira Juratek

 

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.